Mar 29
2011

Skitur 2011 Mars 29

Filed under: Skitur , Bymarka , Langrenn   

Is i rubben, klabb i babben og snøstorm i skjegget. Dette ble litt tyngre enn planlagt.


Granåsen - Langmyra - Rønningen - Grønlia - Stykket - Frøset - Granåsen (15.5 km)

Beskrivelse

Turen startet fint mot Langmyra. Det var sol og fine forhold. Litt bakglatte ski, men det gikk greit. I bakkene opp mot Rønningen sa det stopp. Det største klabblaget siden charter Svein var på Mallorca hadde festet seg på skiene. Og under klabblaget hadde det festet seg is i rubben. Tror kanskje jeg må rengjøre skiene mine. Etter litt avklabbing så bar det nedover mot Marka. Glien var grei, men straks det begynte å gå litt oppover igjen kom klabbingen tilbake. Dog i litt mildere form, slik at jeg klarte å gå det av. Jeg ankom Grønlia etter 1 time og 10 minutter. Jeg hadde håpet på å bruke maks 1 time på denne strekningen (10,2 km), man kan kanskje skylde på at klabbingen stjal 10 minutter fra meg.

Straks jeg passerte Grønlia snudde været. Det begynte å snø kraftig, samt at vinden tok seg opp. Sporene ble raskt snødd igjen og utforkjøringen ble verre enn oppoverklabbingen. Jeg måtte holde en hånd over øynene og den andre hånden over munnen. Jeg så ingenting. Snøflakene kjentes ut som piskeslag og det var isende kaldt. Må nok investere i et par tette skibriller skjønner jeg. Kom meg helberget tilbake til Granåsen på 1 time og 43 minutter. 13 minutter mer enn jeg hadde satt meg som mål.

Kan nevnes at jeg ble passert av 4 personer i dag. 3 damer på rundt 40 år og en mann på godt over 70. De eneste jeg passerte var en barnehage på utflukt. Samt en pensjonist i søndagstempo. Har mye å gå på skjønner jeg.

Is i rubben

Is i rubben etter endt økt.


Teknisk data

Start:   Granåsen
Stopp:   Granåsen
Antall pauser:  
Lengde:   15.5 km
Tid:   1 time og 43 minutter
Gjennomsnittsfart:   9.03 km/t
Temperatur:   -0.5 °C
Ski:   Rubbeski (Zero ski)
Festepreparering:   Grovt sandpapir til rubben
Glidepreparering:  
Terningkast feste:   2
Terningkast glid:   3
 
Document Actions