Apr 04
2011

Skitur 2011 April 4

Filed under: Skitur , Bymarka , Langrenn   

Plussgradene har for alvor kommet og snøen smelter sakte men sikkert bort. Enhver skitur nå kan blir sessongens siste. Jeg ønsker at sessongens siste tur også skal være sessongens lengste. Derfor måtte jeg kjøre på i dag for å slå den hittil lengste turen på 22.3 km. Prøvde også ut Vårløypa for første gang, og den var rett og slett magisk.


Storsvingen - Vårløypa - Elgsethytta - Vintervasshøgda - Elgsethytta - Kvistingen - Vintervassmyra - Storsvingen - 5km -Storsvingen (27.2 km)

Beskrivelse

Sessongens lengste tur er unnagjort på svært glatte ski. Ikke my feste å skryte av, men til gjengjeld var gliden såpass god at jeg kom meg fint fremover med staking. Startet på Storsvingen og gikk tvers over Fjellsætermyra før jeg tok Torshaugsløypa opp til Vintervatnet. Derifra hadde jeg planlagt å prøve ut Vårløypa. Den går langs bratte skråninger innimellom trær og store steiner. Det føltes ut som om jeg kjørte off-piste. Helt fantastisk.

Vårløypa

Vårløypa

Fra Elgsethytta dro jeg i retning Gråkallen, tok en U-sving rundt Vintervasshøgda og returnerte til Elgsethytta igjen hvor jeg tok en liten rast.

Kvikk Lunsj

 Kvikk Lunsj smaker best på tur.

Etter litt inntak av næring, dro jeg innover mot Storheia, rundet Kvistingen og satte strake kursen mot lysløypa på Fjellsætermyra. Jeg visste ikke hvor langt jeg hadde gått, men fant ut at jeg iallefall måtte ta en runde i 5km'eren hvis dette skulle bli sessongens lengste tur. Og det ble det gitt. På 3 timer slukte jeg 27.2 km. Det er halve distansen på Birken. Med dagens tempo vil det bli rundt 6 timer på Birken. Det er 1 time for mye, så jeg har fortsatt mye trening igjen. Heldigvis er det drøye 11 måneder til.


Teknisk data

Start:   Storsvingen
Stopp:   Storsvingen
Antall pauser:   1
Lengde:   27.2 km
Tid:   3 timer og 0 minutter
Gjennomsnittsfart:   9.07 km/t
Temperatur:   6.0 °C
Ski:   Rubbeski (Zero ski)
Festepreparering:  
Glidepreparering:  
Terningkast feste:   2
Terningkast glid:   5
 
Document Actions